سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه در خردسالی بپرسد، در بزرگسالی پاسخ دهد [امام علی علیه السلام]
 
یکشنبه 89 تیر 6 , ساعت 5:12 عصر
ازدواج در غرب به موزه‌ها می‌رود

 

 ازدواج و زندگی خانوادگی در بسیاری از کشورهای غربی به مفهومی در حال فراموشی تبدیل شده است. این موضوع خصوصا در کشورهایی مانند انگلستان بسیار قابل توجه است و نگرانی مسوولان را در بر داشته است.

آمارها نشان می‌دهد تعداد افرادی که هرگز ازدواج نکرده‌اند به زودی و برای اولین بار در کشور انگلستان از افرادی که ازدواج کرده‌اند بیش‌تر خواهد شد.
کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند تعداد افراد بالغی که در این کشور ازدواج نمی‌کنند تا 25 سال آینده 50 درصد افزایش خواهد داشت. این آمار به خصوص در مورد زنان میانسال بسیار نگران کننده است به طوری که پیش بینی می‌شود تا سال 2033 تعداد زنانی که هرگز در زندگی خود ازدواج نمی‌کنند 3 برابر شود.
به همین دلیل کمپین‌های حمایت از خانواده آینده تیره و تاری را برای زندگی خانوادگی ترسیم می‌کنند و خصوصا در مورد خطراتی که کودکان را تهدید می‌کنند هشدار می‌دهند. آن‌ها معتقدند کودکان در جو خانوادگی ناپایداری زندگی می‌کنند و به همین دلیل بسیار بیش‌تر از گذشته در معرض مشکلات روحی، ناهنجاری‌های اخلاقی، بزهکاری، افسردگی، ناامیدی و مانند آن قرار دارند.
در سال 2008 بیش از 15.3 میلیون نفر در انگلستان و والز هرگز ازدواج نکرده بودند که این آمار نزدیک به 35 درصد از جمعیت بالغ این مناطق را تشکیل می‌دهد.
متاهل‌ها در اقلیت
به این ترتیب می‌توان گفت به زودی تعداد افراد متاهل در این کشور اقلیت خواهند شد و تعداد بیش‌تری ازدواج نکردن یا مجرد بودن را انتخاب خواهند کرد.
اداره آمار ملی این کشور اعلام کرده است اگر وضعیت با همین منوال ادامه پیدا کند در آینده از هر 5 نفر فقط یکی ازدواج خواهد کرد.
به این ترتیب تا سال 2031 زن و شوهرها فقط 41 درصد از جمعیت بالای 16 سال این کشور را تشکیل خواهند داد و در عوض تعداد افراد مجرد، افراد مطلقه و افرادی که تمایلی به ازدواج ندارند رشد بسیار چشم‌گیری خواهد داشت.
به این ترتیب تعداد افرادی که تنها زندگی می‌کنند در طی دو دهه آینده به بالاترین حد خود خوواهد رسید.
آناستاسیا دوال از think-tank Civitas در این باره گفت: امروزه درصد زیادی از زنان و مردان همراه با والدین خود زندگی می‌کنند. تعدادی نیز آن قدر در کار خود غرق شده اند که هیچ گاه به فکر ازدواج کردن نمی‌افتند.
مرگ خانواده‌ها
این آمارها بدان معناست که زندگی خانوادگی در کشورهایی مشابه با انگلستان در حال از هم پاشی است. امروزه تقریبا نیمی از کودکان در این کشور خارج از ازدواج به دنیا می‌آیند.
این کودکان معمولا در محیط بی‌ثباتی رشد می‌کنند و حتی بسیاری از آن‌ها فقط تحت سرپرستی مادر یا پدر خود هستند و هیچ‌گاه طعم داشتن یک زندگی خانوادگی را نمی‌کشند.
آمارها نشان می‌دهد در سومین فصل سال 2008، 93 هزار کودک از زنانی متولد شده بودند که ازدواج نکرده بودند که این کودکان معمولا در خانه‌هایی با یک والد رشد می‌کنند.
این در حالی است که دولت‌های این کشورها نیز سیاست‌هایی را در پیش گرفته است که مردم را چندان به ازدواج کردن و حفظ زندگی خود نمی‌کنند تشویق نمی‌کنند. بسیاری اعتقاد دارند سیاست‌های خاص این کشورها ، افراد را بیش‌تر به در هم شکستن خانواده و جدایی تشویق می‌کند. برای مثال یک زن که از همسر خود جدا شده است از لحاظ مالی در وضعیت بهتری قرار می‌گیرد و می‌تواند تقاضای خدمات رفاهی بیش‌تری بکند.
همین عوامل باعث شده است تا تعداد خانه‌های تک والد در سال 1971 نسبت به سال 2008 سه برابر شده است و از 4 درصد به بیش از 11 درصد برسد.
یک کارشناس مسائل خانواده بعد از بررسی این آمار گفت: اگر اوضاع با همین منوال پیش برود، به زودی ما باید زندگی خانوادگی را در موزه‌ها ببینیم.
تمایل بسیاری برای ادامه تحصیلات دانشگاهی و فراهم نبودن شرایط زندگی باعث شده است بسیاری زندگی کردن در کنار پدر و مادر خود را به ازدواج کردن ترجیح بدهند.
در همین حال تعداد طلاق‌ها هم کاهش داشته است که دلیل اصلی آن هم مشخص است. زمانی که آمار ازدواج به این شدت پایین بیاید واضح است که آمار طلاق هم کاهش خواهد داشت.
با این حال افراد بین 20 تا 30 سال بالاترین میزان طلاق را در بین تمام گروه‌های سنی از آن خود کرده‌اند.
از هم پاشیدگی خانواده‌ها و جدایی هر سال نزدیک به 24 میلیارد دلار به اقتصاد انگلستان آسیب وارد می‌کند. بسیاری از کارشناسان معتقدند نه تنها ازدواج کردن به معضل تبدیل شده است، حفظ خانواده‌ها و پیشگیری از طلاق هم خود مشکل بزرگ‌تری است.
به همین دلیل دولت تلاش‌های زیادی را برای برقراری جلسات مشاوره می‌کند تا حد ممکن از بروز طلاق در بین خانواده‌ها پیشگیری کند. در نظر سنجی که در بین خانواده‌ها انجام شد، بیش از 80 درصد جلسات مشاوره را برای حفظ ازدواج و پیشگیری از طلاق موثر دانستند.
نزدیک به 50 درصد از افرادی که طلاق گرفته بودند نیز معتقد بودند می‌توانستند با انجام کارها و شرکت در جلسات مشاوره‌ای از بروز طلاق پیشگیری کنند.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ